Is RVS Nikkelvrij? - Nikkelvrije Sieraden Onderdelen van S.I. Originals

Nikkelvrije Sieraden Onderdelen van S.I. Originals

Hoogwaardige, hypoallergene materialen voor mensen met een gevoelige huid.

Materialen van Sieraden Onderdelen

Bij S.I. Originals begrijpen we hoe belangrijk het is om precies te weten van welk materiaal je onderdelen of sieraden zijn gemaakt. Verschillende materialen hebben verschillende eigenschappen, en het is essentieel om te weten of een materiaal geschikt is voor jou, vooral als je een gevoelige huid hebt of allergieën.

Wat is RVS en Is RVS Nikkelvrij?

RVS, of roestvrij staal, is een van de meest populaire materialen voor sieradenonderdelen. Het is bekend om zijn duurzaamheid en weerstand tegen roest en corrosie. Maar je vraagt je misschien af: Is RVS nikkelvrij?

Niet al het roestvrij staal is nikkelvrij. Nikkel wordt vaak toegevoegd aan roestvrij staal om de corrosiebestendigheid en sterkte te verbeteren. Echter, RVS kan ook zonder nikkel worden gemaakt. Bij S.I. Originals zorgen we ervoor dat we duidelijk aangeven of een roestvrij stalen onderdeel nikkelvrij is of niet. Dit helpt je om de beste keuze te maken voor je sieraden, vooral als je gevoelig bent voor nikkelallergieën.

Wat betekent Hypoallergeen?

Hypoallergeen verwijst naar materialen die minder snel een allergische reactie veroorzaken. Hoewel geen enkel materiaal 100% allergievrij is, zijn hypoallergene materialen zoals titanium, chirurgisch staal, en sommige soorten RVS ontworpen om het risico op huidirritatie en allergieën te minimaliseren.

Vergulde Onderdelen en Nikkelallergieën

Naast pure materialen bieden we ook vergulde sieradenonderdelen aan. Vergulden is het proces waarbij een dun laagje goud wordt aangebracht op een ander metaal, zoals RVS. Dit geeft de sieraden een luxueuze uitstraling tegen een meer betaalbare prijs dan massief goud.

Is verguld hypoallergeen? De hypoallergene eigenschappen van vergulde sieraden hangen af van zowel de basis van het metaal als de kwaliteit van de vergulding. Hoogwaardige vergulde sieraden hebben vaak een dikkere laag goud, wat kan helpen bij het voorkomen van allergische reacties. Voor mensen met nikkelallergieën is het belangrijk om te weten dat de basis van vergulde onderdelen nog steeds RVS kan bevatten, wat nikkel kan bevatten. Echter, bij S.I. Originals zorgen we ervoor dat we duidelijk aangeven of een verguld onderdeel ook nikkelvrij is.

Eigenschappen van Onze Sieraden Onderdelen

Bij S.I. Originals willen we dat je met vertrouwen kunt kiezen welke sieraden je koopt. Daarom vermelden we duidelijk de eigenschappen van onze onderdelen. Hieronder vind je enkele voorbeelden van de eigenschappen die we aangeven:

  • Nikkelvrij: Dit wordt aangegeven met een speciaal icoontje zodat je meteen weet welke onderdelen veilig zijn voor mensen met een nikkelallergie.
  • Hypoallergeen: Onderdelen die hypoallergeen zijn, worden ook met een icoontje aangeduid om je te helpen een weloverwogen keuze te maken.
  • RVS: Onderdelen van roestvrij staal worden gemarkeerd zodat je weet dat je een duurzaam en onderhoudsvriendelijk product krijgt.
  • Verguld: Onderdelen die verguld zijn worden duidelijk gemarkeerd, zodat je kunt genieten van de luxe uitstraling van goud zonder het hoge prijskaartje.

Voorbeeld van Onze Icoontjes

  • Nikkelvrij Icoon Nikkelvrij: Deze onderdelen bevatten geen nikkel en zijn veilig voor mensen met een nikkelallergie.
  • Hypoallergeen Icoon Hypoallergeen: Deze onderdelen zijn minder waarschijnlijk om allergische reacties te veroorzaken.
  • RVS Icoon RVS: Onderdelen gemaakt van duurzaam en onderhoudsvriendelijk roestvrij staal.
  • Verguld Icoon Verguld: Onderdelen met een prachtige goudlaag voor een luxueuze uitstraling.

Met deze informatie hopen we dat je een betere keuze kunt maken voor je sieraden. Mocht je nog vragen hebben over de materialen die we gebruiken, neem dan gerust contact met ons op. We staan altijd klaar om je te helpen!

© 2023 S.I. Originals